FÕOLDAL RÓLAM BOLT TERMÉKEK KÉZMÛVES OKTATÁS ELÉRHETÕSÉG


Kiss Tünde gyékényfonó népi iparmûvész vagyok. Az ország egyik legszebb falujában, Hollókõn élek családommal. Mindig közel éreztem magamat a magyar népi kultúrához, nagy csodálója vagyok hagyományaink sokszínûségének. Szeretem a természetes anyagokból készült tárgyakat, ezért kezdtem el foglalkozni a gyékénnyel és a kákával. Ez a szerelem már 2008 óta töretlen, azóta folyamatosan alkotok.  

Az elmúlt években létrehoztam a tundeDesign márkát, ahol hagyományt „fonom” össze a mai modern elvárásokkal. A formák megújításával és a különbözõ anyagok kombinálásával születnek meg a fonott táskák, övek, ékszerek, de akár lakberendezési tárgyak is, melyek jól használhatóak mindennapjainkban.
Munkáimat rendszeresen zsûriztetem, így a legtöbb alkotásom minõsített, rendelkezik a Páva védjeggyel. Fontosnak tartom hagyományaink tovább örökítését, ezért rendszeresen vállalok kézmûves bemutatót és oktatást gyerekeknek és felnõtteknek is egyaránt. Az elmúlt években számos hazai és külföldi rendezvényen vettem részt, mint kézmûves.
Számomra az az alkotás öröm, harmónia, kikapcsolódás. Sok barátságot, utazást, elismerést köszönhetek neki. Munkám által sok szép helyre, különbözõ országokba eljutottam, ahol sokat tanultam és tanítottam én is.
Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy a hobbim egyben a munkám is.
A tundeDesign termék megvásárlásával egy olyan tárgyat kap tõlem a vásárló, mely sok szeretettel, gondoskodással készült, és magában hordozza a természet harmóniáját, szépségét.

KAPCSOLAT ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Fotó: Péter János